Madblog af Pernille Tørnqvist

Opskrift: Flødeboller u/ glukose

sep 7, 13 • OpskrifterNo CommentsRead More »

Mine søde kollegaer skulle forkæles med søde hjemmelavet lækkerier. Mit valg faldt på flødeboller, da det skulle være nemt men en sikker success. Nemt var det og en success var det 110%.

Jeg har fundet en opskrift fra Odense Marcipan, som jeg har modificeret og nu deler med dig, så du kan forkæle dine søde kollegaer, familie eller venner.

30 stk himmelske flødeboller
Redskaber:
Gryde
Vægt
Sprøjtepose/plastikpose
Evt. en rund tyl ø ca. 2-3 cm)
El-pisker/køkkenmaskine

Ingredienser:
500 g marcipan
300 g sukker
1 dl vand
150 g past. æggehvider
400 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:
1. Marcipanbunde: En pakke marcipan skæres i 30 skiver, lægges på bagepapir og bages ved 180° C i 5-8 minutter. Jeg skar mine i 1 cm tykkelse, da jeg godt kan lidt en tyk bund.

2. Guf: 300 g sukker og 1 dl vand koges op og koger i 2 minutter. 150 g past. æggehvider piskes let og sukkerlagen tilsættes langsomt. Guffet piskes stift med en håndmikser ved middel hastighed i ca. 15 minutter. Selvom guffet er stiv inden de 15 min skal du fortsætte – ellers falder den sammen!

3. Smelt chokoladen over et vandbad.

4. Guffet sprøjtes på marcipanbundene med en sprøjtepose/plastikpose. Stil dem i ovnen igen i ca. 5 min, så de får en fast “hinde” omkring sig.

5. Flødebollerne skal nu betrækkes med chokolade. Jeg synes den nemmeste metode er at hælde en stor spiseske chokolade direkte over dem. Meget chokolade går til spilde, men til gengæld får du et flot, jævnt og tyk resultat.

6. Lad flødebollerne tørre ved ca. 16 grader og opbevar dem herefter i en lukket beholder også ved 16 grader.

Tags: , ,

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>