Madblog af Pernille Tørnqvist

Opskrift: Jordbærtærte

jul 12, 13 • OpskrifterNo CommentsRead More »

20130712-101452.jpg

Sommeren er endelig kommet til Danmark. De danske jordbær ligger klar i butikkerne, og dyrker man dem selv i haven, begynder de så småt at blive modne. Alt i alt – det er tid til hjemmelavet jordbærtærte.

Jeg vil anbefale, at du laver den dagen før servering. Opskriften er simpel, men det tager lang tid – plus at tærte kun blive bedre af at blive lavet dagen før. Du skal ikke bekymre dig, om den bliver tør. Den er fyldt med smør, så det sker ikke ;)

Dag 1
Redskaber:
Vægt
Tærteform Ø 28cm
Dejskraber
El-pisker/køkkenmaskine

Ingredienser
Mørdej
200 g hvedemel
100 g flormelis
120 g rigtig smør (køligt og små tern)
1 lille æg

Mazarinmasse
150 g marcipan
150 g rørsukker
100 g blødt smør
2 æg
50 g hvedemel

Lidt smør

Fremgangsmåde:
1. Mørdej: Kom mel og flormelis i en skål og smuldr smørret heri. Tilsæt ægget og saml dejen med fingrene. Tilsæt ekstra mel hvis dejen klistrer fast til fingrene. Dejen skal have en klistret overflade men skal slippe. Stil mørdejen på køl i ca. 1 time

2. Mazarinmasse: Bland marcipan og rørsukker i en skål og rør det til en ensartet masse.

3. Tilsæt smør lidt af gangen og pisk

4. Tilsæt ét æg ad gangen, mens du fortsat pisker

5. Til sidst tilsæt melet

6. Smør formen med smør

7. Tænd ovnen på 175 grader

8. Find mørdejen frem igen og beklæd formen inkl. siderne med et tyndt lag (ca. 5-8 mm) dej med fingrene

9. Fordel mazarinmassen i formen ovenpå dejen. Nu er tærten klar til at komme i ovnen. Stil den midt i ovnen og bag den til den er let gylden og til, der ikke længere hænger dej i en kartoffelnål. Der går ca. 35 min men bliv i nærheden og hold øje med den!

10. Stil tærtebunden i et køligt rum (ca. 16-18 grader) til afkøling uden at den er betrukket med film, staniol eller lignende til den efterfølgende dag

Dag 2
Redskaber:
Dejskraber

Ingredienser:
100 g god mørk chokolade (70%) f.eks. Valhrona eller Callebaut
1/4 piskefløde
Sødmælk
Dr. Oetkers kagecreme
1-2 bk. jordbær

Fremgangsmåde:
1. Smelt chokoladen over vandbad og lad det afkøle til stuetemperatur. Når det at blive for koldt, vil det blive umuligt at arbejde med

2. Beklæd tærtebunden med et tynd lag chokolade. Det må endeligt ikke være for tykt, da det vil blive umuligt at skære igennem det ved servering

3. Lav kagecremen som foreskrevet på pakken. Min erfaring er, at en halv portion (et halvt brev) er nok

4. Pisk fløden til en fast men lækker blød skum. Bland kagecremen med flødeskummen og beklæd formen med et ca. 1-1,5 cm tykt lag

5. Skal tærten serveres indenfor de næste 5 timer, så gå videre med punkt 6 – ellers stil den i køleskabet

6. Rens jordbærrene grundigt og skær toppen af. Skær jordbærrene i halve og pynt kagen. Stil kagen tilbage på køl betrukket med film eller server straks

20130712-111603.jpg

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>