Madblog af Pernille Tørnqvist

Opskrift: Lakridsis med hvid chokolade

maj 15, 13 • OpskrifterNo CommentsRead More »

Jeg har efterhåndet lavet mange forskellige slags is, hvor jeg har brugt den samme basis opskrift og blot tilføjet smag efter behag.
Nu har jeg fået fingrene i en ny opskrift, som giver en mere let, lind og lækker konsistens, som jeg vil bruge fremover.

Hemmeligheden er æggehvider, der er pisket stive
opskrift hvid chokolade og lakrids is

Opskriften giver ca. 1,5 l is
Redskaber:
El-pisker
2 skåle
Køkkenmaskine eller en ekstra skål
Decilitermål
Dejskraber

Ingredienser:
2 past. æggeblommer
2 past. æggehvider
1 dl flormelis
1/4 l piskefløde
100 g hvid chokolade
3-5 tsk. fint lakridspulver med let top

Undlades den hvide chokolade og lakrids har du en basis opskrift, hvor du kan tilsætte stort set alt, hvad dit hjerte begærer.

Fremgangsmåde:
1. Pisk fløden til en meget let og cremet skum med køkkenmaskinen.

2. Imens hældes æggeblommer, flormelis og lakridspulver i en skål og piskes til en cremet æggesnaps.

3. Hæld æggehvider i en skål for sig og pisk dem stive.

4. Kom 1/3 del af fløden op til æggesnapsen og rør til du har en ensartet masse. Tilsæt resten og vend forsigtigt med dejskraberen.

5. Hak den hvide chokolade til semi grove stykker, hvis du som jeg kan lide, at der er lidt bid i isen.

6. Kom chokolade og æggehvider op skålen til fløde og æggesnaps og vend forsigtigt indtil, at du igen har en ensartet masse.

7. På køl med det i minimum 12 timer.
Undgå at åbne køleskabet, da isen kan krystallisere, hvis der åbnes.

Let, lind og lækker – mmm….
opskrift hvid chokolade og lakrids is

opskrift hvid chokolade og lakrids is

Tags: , , ,

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>