Madblog af Pernille Tørnqvist

Opskrift: Lys chokolade kuvert med marcipan og brandy

maj 5, 13 • OpskrifterNo CommentsRead More »

Haps haps haps! Fyldt chokolade med marcipan og brandy! En lækker mild mundfuld der tilfredsstiller den søde tand!

20130505-105725.jpg 20130505-105738.jpg 20130505-105749.jpg

Jeg har brugt min lørdag på at fylde mit lager med fyldte chokolader op. Nu må vi se, hvor længe lageret kan holde!
Desværre har disse fået nogle hvide prikker i skallen, som højest sandsyneligt skyldes, at de har været på køl for længe. Heldigvis er chokoladen sprød og skinnende, så jeg har ingen skrupler med at servere dem for mine kære.

Med den form jeg brugte, fik jeg 16 stk
Redskaber:
Suppeske
Chokolade form
Skarp kokkekniv eller stor spatel
Vægt
Bagerist
Skål
Bagepapir

Ingredienser:
Skal:
400 g god lys chokolade

Ganache:
250 g marcipan
20 g brandy

Fremgangsmåde:
1. Start med at temperere chokoladen

2. Nu skal du bruge den tempereret chokolade. Hæld en stor portion chokolade i formen. Brug en stor suppeske, så alle huller bliver fyldt ud. Det skal gå stærkt, da man skal arbejde hurtigt inden, at chokoladens temperatur ændres markant.

3. Bank formen mod bordet nogle gange for at fjerne lufthuller og vend derefter formen på hovedet, så chokoladen kan løbe ud (– hav en skål parat!)

4. Samtidig med at du holder formen på hovedet fjernes overskydende chokolade fra formen med en skarp kokkekniv eller spatel. Pas på at du ikke holder formen skævt, da den ene side af chokoladeskallen vil blir tykkere end den anden.

5. Fortsat med åbningen nedad stilles formen på risten med bagepapir under sig. Nu skal skallerne sætte sig – sæt gerne på køl i ca. 30-45 min.

6. Imens at skallerne størkner skal du lave blande marcipanen med brandy.

7. Find chokoladeformen frem fra køleskabet og marcipanen i dem.
Vær opmærksom på at der skal være plads til et chokoladelåg af en tykkelse på ca. 2-3 mm, så der skal ikke fyldes ganashe helt op til kanten.

8. Luk hullerne med chokoladelåg og stil dem på køl til de har sat sig.

9. Bank nu de lækre fyldte chokolader ud af formen. Husk at fyldt chokolade ikke må opbevares på køl, efter de er ude af formen. De skal opbevares mørkt og tørt ved ca. 16 grader i en lufttæt beholder.

Tags: , ,

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>