Madblog af Pernille Tørnqvist

Opskrift: Lakrids/hvid chokolade panna cotta

maj 2, 13 • OpskrifterNo CommentsRead More »

Mere panna cotta! Jeg er vist blevet afhængig af denne italienske budding. Til dels fordi at den er så nem at lave men også fordi at den går i hjertet på mine dessert elskende gæster.
Hvis du er til en fast, fyldig og fræk dessert, der gør dig blød i knæene, og får tænderne til at løbe i vand, så er denne opskrift nok noget for dig.

20130502-101223.jpg

4 store portioner (anrettet i hvidvinsglas)
Ingredienser:
0,75 l piskefløde
10 g rørsukker
1 stang vanilje
6 blade husblas (eller agar agar)
70 g hvid chokolade
5-7 tsk fint lakridspulver

Evt. pynt:
Grove stykker mørk chokolade, f.eks fra Callebaut

Fremgangsmåde:
1. Udblød husblas i koldt vand som foreskrevet på pakken.

2. Bland fløde, lakrids og rørsukker i en gryde.

3. Skrab korn fra vaniljebælg og kom både korn og bælg op i gryden med fløde.

4. Sæt det til at småkoge i 12 min.

5. Tag gryden fra varmen og tilsæt opvreden husblas. Rør indtil at de er opløste.

6. Hæld blandingen over hvid chokolade og vend til chokoladen er smeltet.

7. Hæld det hele igennem en si, så bælg og eventuelle klumper af vanilje og lakrids sorteres fra.

8. Hæld blandingen på en kande og hæld derfra op i ønskede portionsglas.

9. Dæk til med film og stil på køl i min. 1 døgn før servering. De kan sagtens laves op til 4 dagen før servering, hvis de blot er tildækket med film.

10. Evt. pynt med chokoladestykker

20130502-101908.jpg

Follow on Bloglovin

Tags: , , ,

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>