Madblog af Pernille Tørnqvist

Opskrift: Vanilje panna cotta med frugt

apr 28, 13 • OpskrifterNo CommentsRead More »

En dag vi fik (endnu en omgang) søde gæster, ville jeg lave en sød dessert, der sad lige i skabet. Da jeg skulle vælge, hvad jeg skulle lave, havde jeg to krav: At det skulle være nemt, og at det skulle kunne laves forud. Denne panna cotta (italiensk budding) opfyldte begge krav – plus at den var sød og lækker.

20130428-202319.jpg

4 store portioner (anrettet i hvidvinsglas)
Ingredienser:
0,75 l piskefløde
90 g rørsukker
1,5 stang vanilje
6 blade husblas

Pynt:
Blåbær
Kiwi
Appelsiner

Fremgangsmåde:
1. Udblød husblas i koldt vand som foreskrevet på pakken
2. Bland fløde og rørsukker i en gryde.
3. Skrab korn fra vaniljebælg og kom både korn og bælg op i gryden med fløde.
4. Sæt det til at småkoge i 12 min.
5. Tag gryden fra varmen og tilsæt opvreden husblas. Rør indtil at de er opløste.
6. Hæld flødeblandingen igennem en si, så det havner i en skål.
7. Hæld blandingen fra skålen til en kande og hæld derfra op i ønskede portionsglas.
8. Dæk til med film og stil på køl i min. 1 døgn før servering. De kan sagtens laves op til 4 dagen før servering, hvis de blot er tildækket med film.
9. Pynt med bær inden servering.

20130428-172524.jpg 20130428-172609.jpg

Follow on Bloglovin

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>