Madblog af Pernille Tørnqvist

Opskrift: Lækre chokolade mundfulde med frisk brandy ganashe

apr 18, 13 • OpskrifterNo CommentsRead More »

20130418-185453.jpg

Hvis du er til en lækker mundfuld mørk chokolade af fineste kvalitet, der knaser så appetitvækkende, som kun chokolade formår – og med en lækker frisk blød og smagsfuld lind ganashe, så skal du prøve at give dig ud i at lave denne fyldt chokolade. Blandingen mellem den mørke skal og den lyse og friske ganashe er overraskende god selvom, at det for mit vedkommende var et eksperiment.
I mit hjem har de bragt meget glæde og nydelse med sig, eneste ulempe er, at jeg ikke har lavet nok – den fejl må jeg rette op på næste gang :)

En portion giver ca. 24 fyldte chokolader
Redskaber:
Chokolade form
Skarp kokkekniv eller stor spatel
Vægt
Gryde
Si
Rivejern
Bagerist
Skål
Bagepapir
Evt. sprøjtepose med rund tyl el. teske

20130418-160347.jpg 20130418-160459.jpgIngredienser:
Ganashe:
80 g lys chokolade – f.eks. Callebaut
10 g brandy
12 g akaciehonning
Skal + saft fra en halv øko lime
Skal + saft fra en halv øko appelsin
1/4 vaniljestang
75 g piskefløde

Skal + låg:
400 g mørk chokolade 70% – f.eks Callebaut

Fremgangsmåde:
1. Påbegynd tempereringsprocessen.
Find guide til temperering af chokolade her

2. Nu skal du bruge den tempereret chokolade. Hæld en stor portion i formen, så alle huller bliver fyldt ud. Det skal gå stærkt, da man skal arbejde hurtigt inden, at chokoladens temperatur ændres markant.

3. Bank formen mod bordet nogle gange for at fjerne lufthuller og vend derefter formen på hovedet, så chokoladen kan løbe ud – hav en skål parat!)

4. Samtidig med at du holder formen på hovedet fjernes overskydende chokolade fra formen med en skarp kokkekniv eller spatel. Pas på at du ikke holder formen skævt, da den ene side af chokoladeskallen vil blir tykkere end den anden.

5. Fortsat med åbningen nedad stilles formen på risten med bagepapir under sig. Nu skal skallerne sætte sig – sæt gerne på køl i ca. 30-45 min.

6. Imens at skallerne størkner skal du lave ganashen
Fløde, vaniljekorn, vanijlebælg, skal og saft fra lime og appelsin koges sammen.

7. Den kogte masse sies og hældes ud over den lyse chokolade og akaciehonning, så chokoladen smelter. Vend forsigtigt til du har en ensartet masse og stil væk til nedkøling.

8. Tilsæt brandy når ganashen er nedkølet. Den er nu klar til brug

9. Find chokoladeformen frem fra køleskabet og ganashen op i dem. En sprøjtepose med en rund tyl kan være nødvendigt her, ellers kan du prøve med en teske. Vær opmærksom på at der skal være plads til et chokoladelåg af en tykkelse på ca. 2-3 mm, så der skal ikke fyldes ganashe helt op til kanten.

10. Stil formen på køl i 15 min, så ganashen kan blive lidt fastere. Imens skal du temperere den resterende chokolade, som skal bruges til låg.

11. Tag formen ud af køleskabet og luk hullerne med chokoladelåg og stil dem på køl til de har sat sig.

12. Bank nu de lækre fyldte chokolader ud af formen. Husk at fyldt chokolade ikke må opbevares på køl, efter de er ude af formen. De skal opbevares mørkt og tørt ved ca. 16 grader i en lufttæt beholder.

Follow on Bloglovin

Tags: , , ,

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>