Madblog af Pernille Tørnqvist

Anbefaling: Chokoladekursus

feb 25, 13 • Mad genereltNo CommentsRead More »

I julegaven fik jeg et gavekort til et chokoladekursus. Jeg har ventet spændt på, at dagen for kurset endelig kom, og i lørdags var den store dag.

Da jeg ankom på adressen i Søndersø, undrede jeg mig over, at det var et ordinært rækkehus i røde mursten i et parcelkvarter. Da jeg kom ind i huset, gik det op for mig, at jeg slet ikke var i et ordinært rækkehus men i en professionel chocolatiers “værksted”. Indretningen mindede mest om et bageri uden mel på bordene :)

Vi var 15 forventningsfulde kursister, der ikke kunne vente med at “gå til makronerne”. Vi blev inddelt i tre hold, som hver skulle lave 2 slags chokolader – én portion fyldt chokolade og én slags konfekt.
Chocolatieren havde hænderne fulde med de tre hold, som skulle sættes i gang på samme tid, men han formåede at have overskud til at rumme os alle og til at svare på alle vores mange spørgsmål.

Da vi arbejdede i hold, skulle vi lave fyldte til henholdvis konfekten og de fyldte chokolader. I mit hold lavede vi til fyldt chokolade en chokolade ganache, som bestod af fløde, lyse og mørke chokoladeknapper. Til konfekten skulle vi indarbejde contreau og pomeranskal i marcipan, som skulle trilles til kugler og senere dyppes i lys chokolade.
Det fungerede fint med holdarbejdet – vi skiftes til at lave noget, og alle gav plads til hinanden.

Da alle de forskellige slags fyld var lavet, blev grupperne splittet op, og vi alle en stor gruppe. Chocolatieren demonstrede temporeringsprocessen, de forskellige steps i udarbejdelsen af de fyldte chokolader samt hvordan vi skulle lave konfekten. Chocolatieren demonstrerede og viste om og om igen hvordan, at vi skulle gøre, hvorefter dem der meldte sig kunne få lov til at prøve. Nogle ville ikke prøve, men ville blot observere, mens vi andre prøvede flere gange – det fungerede også fint. Under hele kurset blev alting forklaret og begrundet, og jeg lærte rent faktisk noget!
Vi endte ud med at have 6 forskellige slags chokolader, og vi fik alle noget med hjem af hver slags. Jeg tror, at jeg havde godt 20 stykker med hjem – hvor mange der er tilbage 2 dage efter, snakker vi ikke højt om :)

Chokoladekursus - Oplevelsesgaver.dk

Alle de mange lækre slags chokolader, der blev udrettet.

Chokoladekursus - Oplevelsesgaver.dk

Nogle af de varianter, som jeg kunne tilbyde mine søde gæster efter kurset.

Løbende under kurset fik vi lov til at smage på godterne. Det vil sige, at foruden at man på vej og til håndvasken “kom til” at slikke på fingrene efter, at man “uheldigvis” havde fået chokolade på dem imens, at man arbejdede, fik vi også love til at smage chokolade med forskellige procenter fra både Beligien, Ecuador og Tanzania. Noget andet var, at vi fik lov til at smage en ristet kakaobønne og kakaosmør. Meget anderledes vil jeg vove at påstå og ikke noget, som mine smagsløg var tilhænger af!

Hvis jeg skal nævne noget konstruktivt, skal det være, at jeg manglede en introduktion til dagens agenda, da kurset startede. Jeg tror, at dette vil kunne have sparet en masse spørgsmål, endvidere giver det også en ro at vide, hvordan dagen er bygget op.

Det var en virkelig god dag, der levede op til mine forventninger. Mit mål med dagen var, at jeg skulle have styr på temporeringsprocessen, samt at jeg skulle lære vigtigheden og forskellen ved at rigtig, lækker (og dyr) chokolade fremfor det sprøjt, som jeg plejer at købe i Rema! Jeg må tilstå, at jeg, som ikke er den store chokoladespiser, er blevet helt vild med chokolade, så længe at det er noget rigtigt chokolade!
Jeg kan ikke vente til, at jeg skal forsøge mig med at lave de små lækker-biskner :) Jeg føler mig meget selvsikker på, at jeg kan formå at lave perfekte chokolader næste gang, jeg prøver. Flere detaljer om selv temporering og den generelle process næste gang.

Tags:

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>