Madblog af Pernille Tørnqvist

Opskrift: Valnøddeis

feb 7, 13 • OpskrifterNo CommentsRead More »

Det er altid godt at have is på lager i fryseren, hvis den lille sult melder sig, eller hvis der kommer gæster. Jeg har efterhånden lavet mange forskellige slags is, og jeg står fast ved, at det smager super dejligt og er nemt at lave. Denne gang har jeg lavet valnøddeis, som jeg synes er ret lækker om vinteren, evt. med et stykke æblekage med kanel.

Opskriften giver ca. 800g is
Ingredienser:
30g past. æggeblommer
40g sukker
1/4 l. piskefløde
95g valnødder

Redskaber:
Dejskraber
El-pisker
Evt. køkkenmaskine

Fremgangsmåde:
1. Pisk fløden til flødeskum i køkkenmaskinen
2. Pisk æggeblommer og sukker til en fed æggesnaps med el-piskeren i en skål for sig
3. Bland 1/3 af flødeskummet i æggesnapsen og vend det sammen med en fast hånd med dejskraberen
4. Hak valnødder i en blanding af grove og fine stykker. Tag en håndfuld fra som skal bruges til pynt
5. Vend resten af flødeskummen forsigtigt i massen sammen med de hakkede valnødder. Du skal ende med en ensartet masse, hvor æggesnaps og fløde er vendt helt sammen
6. Hæld ismassen i en fryseegnet beholder og pynt med valnødder. Stil isen på køl i min. 24 timer og undgå at åbne for fryseren.

20130206-132715.jpg

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>