Madblog af Pernille Tørnqvist

Opskrift: Lyserød mos med trøffelolie

feb 7, 13 • OpskrifterNo CommentsRead More »

Jeg har lige investeret i trøffeloliens cadillac! Og jeg mener virkelig at investere – 40ml til 70,-
Man kunne også få 200ml til 40,- men jeg ved godt, at pris og kvalitet hører sammen, så jeg valgte den dyre – helt frivilligt! Og at der er et stykke trøffel i bunden af flasken bekræfter mit valg! Tager man låget af, bliver man bedøvet af den dejlige duft.

20130207-191054.jpg
Jeg har lavet en mos med rodfrugter og tilsatte et par dråber “himmerigsolie”, og pludselig røg mosen et niveau højere op på skalaen. Trøffelolien giver fedme på en lækker måde, så du skal bruge ganske lidt og kun, når du skal kræse lidt for maden. Det vil være synd, hvis du kom til at tage olien for givet.

Brug mosen som erstatning for kartofler eller pasta. Der er nok til to sulte voksne.
Ingredienser:
250g rødbeder
375g persillerod eller pastinak
375g jordskokker
Rosmarin
Salt og peber
1 spsk. smør
Et par dråber trøffelolie

Redskaber:
Stavblender

Fremgangsmåde:
1. Skræl rodfrugterne, skær dem i stykker og kom dem i en gryde og dæk med vand
2. Sæt vandet i kog og kog rodfrugterne godt møre
3. Hæld vandet fra og mos dem med en stavblender
4. Tilsæt smør og smag til med salt, peber, rosmarin og trøffelolie. Rør grundigt og server. Mosen smager endnu bedre dagen derpå.

20130207-194200.jpg

Tags:

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>