Madblog af Pernille Tørnqvist

Opskrift: Puffende hvid chokolade drøm

jan 5, 13 • OpskrifterNo CommentsRead More »

Puffende hvid chokolade drøm

Puffende hvid chokolade drøm


Godt nytår søde læsere. Jeg håber, at I er kommet ind i år 2013 med et brag, fest og latter – og ikke mindst med begge hænder i god behold.
Min nytårs aften havde gastronomien som hovedperson, og det var et besøg, som jeg ser frem til et gensyn med.

Jeg stod for desserten i år. Jeg besluttede mig for, at det skulle være en let men lækker én, da det som regel ikke er den store sult, der melder sig efter en forret og hovedret. Desserten vakte stor begejstring – især pynten med pufsukker, som jeg har købt på Krydderiet.com. Det er så dejligt at føle sig som barn igen med sukker, der eksploderer i munden.

Opskriften rækker til 6 personer og tager sig bedst ud ved servering i et højt glas. Du kan med fordel lave desserten dagen før. Den tager ca. 45 minutter at tilberede.

Ingredienser:
2 bl. husblas
75 g. god hvid chokolade
0,75 dl. sødmælk
2 dl. pasteuriseret æggehvider
1 spsk. vaniljesukker
ca. 1 ½ dl. friskbrygget afkølet kaffe
3 stk. lady fingers
Pufsukker

Redskaber:
El-pisker eller køkkenmaskine
Dejskraber
Evt. en sprøjtepose og en rund tyl

Fremgangsmåde:
1. Læg husblassen i blød i iskoldt vand i 30 minutter
2. Tag æggehviderne ud af køleskabet, så de kan blive tempereret
3. Lav en kop kaffe og lad den køle af
4. Pisk æggehvider stive i en skål med en el-pisker eller køkkenmaskine
5. Hak den hvide chokolade fint og start med at smelte det over vandbad
6. Opvarm mælken, så den næsten når kogepunktet
7. Hæld halvdelen af mælken over chokoladen, så resten af chokoladen smelter – under konstant omrøring. Tilsæt resten af mælken lidt efter lidt, imens at du bliver ved med at røre
8. Tilsæt vaniljesukker. Si det evt i for at minimere klumper. Hvis der kommer klumper, så fortsæt med at røre, til de er ude
9. Vrid husblassen fri for vand og smelt dem med i chokolademælkeblandingen, mens du rører. Når de er smeltet tages skålen op af vandbadet
10. Du skal nu bruge de stive æggehvider. Kom 1/3 af hviderne op i chokoladeblandingen og rør godt indtil, at du opnår en ensartet masse. Tilsæt derefter resten af hviderne og vend forsigtigt men med en fast hånd med dejskraberen, til du igen har en ensartet masse
11. Massen er nu klar til at skulle op i glassene. For at kanterne på glassene ikke bliver fyldt med dessert, kan du med fordel tage massen op i en sprøjtepose med en rund tyl og sprøjte dem op i glassene. Stop 3 cm fra åbningen
12. Halver ladyfingrene og dyp dem i den afkølede kaffe
13. Tryk én ladyfinger ned i midten i hver glas, så man ikke kan se den. Sprøjt evt. noget mere dessertmasse ud, hvis der kan være mere i glasset
14. Stil glassene på køl i minimum 4 timer, så husblassen kan sætte sig. Jeg lavede mine 24 timer før, at de skulle serveres, og det var ingen skam :)
15. Pynt med et par tsk. pufsukker pr. glas

Hvid chokoladedessert som sendt fra himlen

Hvid chokoladedessert som sendt fra himlen

Tags: , , ,

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>