Madblog af Pernille Tørnqvist

Tip: Intervalstegning af steaks

jan 1, 13 • Mad genereltNo CommentsRead More »

Kød skal behandles med respekt. Kød skal ikke ødelægges ved at blive kogt på panden, eller ved at stege det tørt! Kød skal forblive mørt, blødt og ikke mindst saftigt. Jeg er meat-lover, og jeg bor i et meat-lover hjem.

Når vi herhjemme skal have et lækkert stykke kød, går vi gerne til slagteren. Jeg får altid stegetips af slagteren, som jeg følger kyndigt, men nu har jeg lært metoden kaldet intervlstegning, som gør kødet mere lækkert, og gør det gennemgående medium rare. Jeg vil selvfølgelig gerne dele fremgangsmåden med jer :)

Redskaber:
Pande
Stopur
Stegepincet/paletkniv

Fremgangsmåde:
1. Tag kødet ud af køleskabet et kvarter inden tilberedning og giv det salt og peber
2. Opvarm pande med høj varme og tilsæt olie, som kan tåle høj varme. På min induktionsplade tændte jeg for 10 ud af 12
3. Når panden er nået den høje temperatur, kommes kødet på panden. De skal have 1 minut på hver side (mine steaks var ca. 2,5 cm i højden)
4. Læg dine steaks op på et spækbræt for at hvile i 5 minutter
5. Efter de 5 minutter, skal de panden igen 1 minut på hver side
6. – hvorefter de skal op og hvile i 5 minutter igen
7. Efter de sidste 5 minutter, er dit lækre kød klar til serving. Du kan med fordel servere vintersalat og udelade tigerrejer

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>