Madblog af Pernille Tørnqvist

Opskrift: Fyldte chokolade hjerter med marcipan og brandy

dec 23, 12 • OpskrifterNo CommentsRead More »

Sidste weekend havde jeg huset fuld af søde gæster, som kom til Kolding for at sige glædelig jul, samt for at udveksle julegaver. Gæsterne skulle naturligvis have tilfredsstillet deres søde tand, og da Morten lige havde give mig en chokoladesmelter i pre-adventsgave, var det oplagt at serverede fyldte chokolader. Fyldet blev til marcipan og brandy. Virkelig simpelt, men de vakte stor glæde.

Opskrifter giver ca. 25 fyldte chokolader
Ingredienser:
300 g mørk chokolade (jeg lavede en blanding af 55% og 70%, så den ikke blev bitter)
200 g ren marcipan
Brandy eller essens – dosering efter smag

Redskaber:
Chokoladeform (jeg brugte en silikoneform fra Inspiration til 40,-)
Chokoladesmelter (eller vandbad)

Jeg vil anbefale, at du ser denne video inden, at du går i gang

Fremgangsmåde:
1. Smelt 50% af chokoladen over vandbad eller på niveau 1 i chokoladesmelteren. Hvis du bruger vandbad, skal du passe på, at chokoladen ikke bliver for varm, samt at der ikke kommer vand op i chokoladen. Når chokoladen er smeltet, tilsættes resten af chokoladen, som også skal smeltes ved samme temperatur.
2. Fyld hullerne i chokoladeformen halvt op med den smeltede chokolade. Sørg for at kanterne bliver mættet med chokolade, og at der bliver et tykt lag – ellers går de i stykker, når du skal have dem ud. Det gøres ved, at lade chokoladen blive i hullerne for en stund og derefter banke det overskydende chokolade ud.
3. Stil formen med chokoladen i et køligt rum, så det kan størkne, eller på køl i meget kort tid! Får chokoladen for meget kulde, bliver den hvid og tør.
4. Bland marcipan med brandy. Hvis du bruger ren brandy, skal du hælde ekstra i, da smagen reduceres kraftigt på kort tid.
5. Når chokoladen er størknet i formen, skal marcipanmassen fyldes ud i formen. Det skal fyldes godt ud, men fyld ikke helt op til åbningen. Der skal være plads til et chokoladelåg på 3-5mm.
6. Fyld hullerne helt op med chokolade og stil igen formen væk, så chokoladen kan størkne.
7. Press forsigtigt de fyldte chokolader ud af deres form og server med det samme, eller stil dem væk i en lufttæt beholder. De skal opbevares tør, mørkt og køligt (16 grader)

Velbekomme :)

Vind dine gæsters hjerter med disse fyldte chokolader

Vind dine gæsters hjerter med disse fyldte chokolader

Tags: , ,

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>