Madblog af Pernille Tørnqvist

Opskrift: Pistacie macarons med bid i

nov 15, 12 • OpskrifterNo CommentsRead More »

I weekenden blev der for alvor prikket hul på macaron produktionen i mit køkken. For nogle dage siden bloggede jeg omkring mine erfaringer med macarons. Hvis du aldrig har lavet macarons før, anbefaler jeg, at du tager dig tid til at læse den igennem et par gange, så du på den måde sparer tid og ikke mindst ressourcer.
Grundet bihulebetændelse er indlægget dog noget forsinket – men her kommer det.

Grønne pistacie macarons med bid i

Grønne pistacie macarons med bid i


Ud af omskriften bliver der ca. 16 macarons – afhængig af højde og drøjde.
Ingredienser:
2 æggehvider
50 g sukker
50 g mandler
15 g flormelis
3 tsk vaniljesukker
Grøn frugt-, pulver- eller pastafarve (Pas på med frugtfarven da den er flydende og fortynder dejen.)
55 g usaltet smør
115 g flormelis
2-4 hakkede pistacienødder (afhængig af hvor meget bid, du ønsker, der skal være i kagen)
Evt. glimmer til pynt

Redskaber:
Blender
Håndmixer/køkkenmaskine
Si
Køkkenvægt (Alfa Omega!)
Dejskraber
Evt. en macaron måtte

Fremgangsmåde:
Macarons:
1. Smut mandlerne og mal dem til mel, når de er tørret grundigt. Tilsæt evt. en knsp. flormelis, så mandlerne ikke klistrer sammen. Det er en smagssag, hvor fint/groft man ønsker sine macarons. Skal de være helt fine, kan du bruge en morter til at male mandlerne med, samt si dem. Personligt har jeg kun blendet dem, da jeg godt kan lide den grove, rustikke men samtidig blanke overflade.
2. Pisk æggehvider og sukker blanke og stive i en skål.
3. Mål flormelis og vaniljesukker op i en anden skål og si det i skålen med æggemassen – si evt. mandelmelet med.
4. Vend forsigtigt med en dejskraber til du har en fast, luftig og ensformig dej.
5. Med dejskraberen skal du presse dejen mod siderne af skålen for at slå luft ud af dejen for derefter at folde dejen sammen igennem og gentage proceduren en del gange. Dette punkt kan være afgørende for, om du får den perfekte macaron, eller om du ender med et sprækket, “fodløst” resultat. Du kan løbende teste dejens konsistens: Med en ske tager du dej op for derefter at ‘dumpe’ det ned i skålen igen oveni resten af dejen. Hvis dejen smelter ind i resten i løbet af 20-30 sekunder, er dejen perfekt. Går der blot 10 sekunder, har du vendt for meget luft ud af dejen, og du vil ende med flade macarons. Går der mere end 35 sekunder, skal der vendes mere luft ud af dejen.
6. Når dejen er perfekt tager du den forsigtigt op i en sprøjtepose med en rund tyl. Det skal gøres med en varsom hånd, da du kan risikere at slå for meget luft ud af dejen.
7. Forvarm ovnen på over- og undervarme på 150 grader.
8. Kom bagepapir på en bageplade eller brug en macaron måtte. Du kan evt. lave en skabelon ud af et stykke alm. papir ved at tegne cirkler med en diameter på 4-5 cm med 1 cm afstand. Skabelonen er lige til at lægge under bagepapiret, og du kan nu sprøjte dejen ud i forhold til skabelonen og ende ud med macarons, der er lige store.
9. Fjern evt. skabelonen og bank bagepladen mod bordet hårdt et par gange for at fjerne luftbobler.
10. I ovnen med pladen og bag dem i 12-13 minutter. De må ikke blive gyldne og skal akurat lige slippe papiret. Klistrer de det mindste til bagepapiret, har de ikke fået nok.

Ganache:
1. Lad smøret stå ude til det bliver blødt.
2. Hak i mellemtiden pistacienødderne. Det er en smagssag, om de skal være fintmalede eller grove. Jeg valgte at hakke mine meget groft, så der er bid i.
3. Si flormelis og bland det sammen med smør, pistacienødder og evt. farve.
4. Fyld ganachen på en sprøjtepose med ønskede tyl og kom den imellem to macaronsbunde som i en sandwich. Hvis din ganache er for grov til tyl, kan du nemt gøre som jeg – bruge en teske.
5. Jeg valgte af pensle spiseligt glimmer på den øverste macaron, som jeg købte forleden

Du kan med fordel opbevare dine færdige macarons på køl i en lufttæt beholder i et par dage inden, at de skal nydes. De skal dog tages ud af køleskabet ca. 10 minutter inden servering.
Macaronsbundene kan ligeledes holde sig i et par dage i en lufttæt beholder et tørt sted.

Frugtfarve fra Dr. Oetker kan nemt bruges

Frugtfarve fra Dr. Oetker kan nemt bruges

Det lækre resultat som bragte glæde i det lille hjem

Det lækre resultat som bragte glæde i det lille hjem

Tags: , ,

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>