Madblog af Pernille Tørnqvist

Opskrift: Citronmåne med kakao nips

nov 13, 12 • OpskrifterNo CommentsRead More »
20121113-143313.jpg

Citronmåne med kakao nips

Jeg har en pose øko citroner liggende, som skal bruges, så det kan passende blive til en gang citronmåne, som vil glæde en sand og loyal citronmåne spiser, som jeg bor sammen med.
Jeg har fået fingrene i en meget simpel opskrift, hvor det tager ganske kort tid at bikse en dej sammen (LÆS: Der er ingen undskyldninger for ikke at lave den)

Ingredienser:
500 g smør
500 g mel
8 hele æg
500 sukker
1/2 tsk bagepulver
3 tsk. vaniljesukker
Saften af 1-2 citron
Skallen af 2 citroner
Ca. 1/3 af en dåse kakao nips (Kan købes ved Krydderiet.com

Glasur:
Flormelis
Citronsaft
Evt. Gul pastafarve (Jeg har købt min farve på Bagetid.dk

Redskaber:
Springform (ca. 23 cm diameter)

Fremgangsmåde:
1. Smørret røres blødt, sukkeret drysses i under omrøring. Æggene tilsættes, et ad gangen.
2. Mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes sammen et par gange og blandes i dejen lidt efter lidt.
3. Til sidst tilsættes citronsaft, revet skal og kakao nips. Kakao nips giver kagen et pift af kakao smag, og det bedste er, at de ikke smelter i ovnen, så du kommer til at få chocolate chips i kagen – mums!
4. Dejen kommes i en smørsmurt springform, der sættes i kold ovn. Temperaturen sættes til 165 grader på over/undervarme, og kagen bages 1 time og 15 min.

Lad kagen køle af og lav en glasur af citronsaft og florsukker. Tilsæt gul pastafarve og beklæd kagen. Voila – ready to serve :)

20121113-142358.jpg

Solgul citronmåne med kakao nips klar til servering

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>